Sport 

Mihai Rotaru este gata să-l dea afară de la Craiova pe antrenorul care a câştigat cele mai multe puncte în 2022

Mihai Rotaru este gata să-l dea afară de la Craiova pe antrenorul care a câştigat cele mai multe puncte în 2022

Mihai Rotaru (50 de ani), acţionarul principal al Universităţii Craiova, discută în aceste zile despărţirea de Laurenţiu Reghecampf.

Pentru că antrenorul şi-a îndeplinit obiectivul prin calificarea în preliminariile Conference League, despărţirea se poate face doar prin plata unei clauze de 300.000 de euro, în cazul în care nu se ajunge la o înţelegere amiabilă.

Acţionarul echipei alb-albastre a negat despărţirea iminentă, dar cumva cu jumătate de gură, lăsând deschise mai multe portiţe pentru schimbarea antrenorului.

Mulţi spun, însă, că decizia lui Rotaru este una pripită, iar cifrele le dau dreptate celor care critică decizia de a schimba antrenorul. Pentru că în privinţa lui Reghecampf statistica este clar de partea sa.

În 2022, Universitatea Craiova a câştigat cele mai multe puncte în Liga 1, a dat cele mai multe goluri şi a primit cele mai puţin

Dacă luăm în calcul doar meciurile din 2022, după ce echipa a făcut prima pregătire sub comanda lui Reghecampf, Universitatea Craiova este echipa care a strâns cele mai multe puncte, dacă le adunăm pe cele câştigate în cele nouă etape rămase din returul campionatului, plus 10 din play-off.

Oltenii au adunat 22 de puncte în campionat şi 21 de puncte în play-off, deci un total de 43 de puncte. Pe locul secund a fost FCSB, cu un total de 40 de puncte (15+25) şi abia a treia a fost echipa campioană, cu 38 de puncte (19+19).

Oltenii lui Reghe au fost cei care au marcat cele mai multe goluri în cele 9 meciuri de campionat şi 10 din play-off, 41. Principalele rivale au înscris 34 (CFR Cluj), respectiv 40 de goluri (FCSB).

În plus, Universitatea Craiova a avut în perioada amintită cea mai bună apărare, cu 15 goluri primite, în timp ce FCSB a luat 18 goluri, iar CFR Cluj 17.

  • În plus, Universitatea Craiova a mai câştigat un meci, 2-0 cu FC Botoșani, dar acela nu a fost pe puncte, ci a însemnat calificarea în preliminariile Conference League.

Mirel Rădoi, cel mai vehiculat nume pentru înlocuirea lui Reghecampf

Cu toate acestea, Rotaru a decis să schimbe staff-ul echipei, iar numele cel mai vehiculat este cel al lui Mirel Rădoi, liber de contract după ce decis să nu-şi reînnoiască înţelegerea cu echipa naţională.

Rotaru a mai avut două tentative de a-l aduce pe Rădoi la Craiova, în decembrie 2020 şi în decembrie 2021, însă de fiecare dată tratativele au picat.

  • Suporterii de la FCSB l-ar vrea înapoi la echipă pe Laurenţiu Reghecampf, dar susţin şi rămânerea lui Toni Petrea

Sursa: Digi sport

Articole care te-ar putea interesa...

LASA UN COMENTARIU!

Parerea ta conteaza!

×

Dă-ne un like pe Facebook